Verbouwen
Voorbereiding op grote klussen

Voorbereiding op grote klussen

Je hebt de knoop eindelijk doorgehakt, je gaat je huis grondig opknappen met een grote klus. Het huis moet klaargemaakt worden om dit allemaal te realiseren. Hoe pak je dat aan?

Plan

Je weet eindelijk dat de woonkamer en keuken aangepakt gaat worden. De vloer gaat eruit, er komt een nieuwe keuken en de wanden van de hele benedenverdieping worden ook aangepakt. Wat je ook gaat doen op deze grootte, er komt veel voorbereiding bij kijken want de woning moet ontruimt worden.

Huisontruiming

De huisontruiming kan dan goed gepland worden door aan te geven wat hoe ingepakt gaat worden en waar dit naartoe gaat. Dit geldt niet alleen voor alle meubilair en losse spullen, maar dus ook voor alle afval dat de klus meebrengt.

Opslaan

Je kunt ervoor kiezen om alle spullen naar de overige ruimtes in huis te verplaatsen maar dan wordt het wel erg krap allemaal. Het beste is dan om alles tijdelijk de woning uit te zetten. Een woningontruiming kun je dan goed plannen.

Kies ervoor om tijdelijk een opslagruimte vinden buiten de woning die je bijvoorbeeld voor 15 euro per dag huurt, totdat de klus gedaan is. Maar als je dan toch ontruimt kies dan ook direct voor een grofvuil container waar je direct alle sloopafval in kwijt kunt.

Zelf doen?

Je kunt dit allemaal zelf doen of als je het snel en goed gedaan wilt hebben dan kun je dit ook laten doen. Zelf een grofvuil container bestellen heeft misschien niet eens want dit kan ook gedaan worden door het bouwbedrijf dat de klus in jouw huis verzorgt. Het afvoeren van grofvuil en sloopafval is immers een bijkomstigheid van de uitvoerder van de klus. Dus als je de klus laat klaren door een uitvoerder dan hoef je zelf de opslag hiervoor niet te regelen.

Wat overblijft is je inboedel. Je kunt dit zelf doen door een kleine vrachtwagen te huren, of een paar keer op en neer met de auto. Maar een specialist in woningontruimingen kan ook helpen. Hiermee wordt alles snel en goed gepland uitgevoerd en ben je tenminste verzekerd bij opgelopen schade door het bedrijf dat dit uitvoert.