Wonen
Op een goedkope manier je huis opfrissen

Op een goedkope manier je huis opfrissen

Hoog tijd om je huis eens goed op te frissen?. Maar waar moet je beginnen? Daarom geef ik jou tien tips hoe je eenvoudig en snel je huis kan opfrissen.

Tip 1
De grote schoonmaak! voordat je kan beginnen met je huis een frisse start te geven in het nieuwe jaar moet er eens flink opgeruimd worden. Gooi daarom de spullen die je toch bijna nooit gebruikt gewoon weg, want al die extra spullen maakt je huis alleen maar voller. Dus wanneer het er niet meer ligt zal dit gelijk een opgeruimd gevoel geven.

Tip 2
Doe eens iets anders met je interieur. Zet bijvoorbeeld een grote vaas in je woonkamer. Door deze te vullen met takken, krijg je meteen een frisse uitstraling. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om versiering in de takken te hangen. Helemaal naar jou smaak ingericht! En als je toe bent aan iets anders? gewoon vervangen! het kost niet veel tijd, maar het resultaat mag er zeker wezen.

Tip 3
In deze donkere dagen doen we eerder en langer een lampje aan. En om er een warm gevoel bij te krijgen, zou ik kiezen voor sfeerverlichting. Misschien heb je thuis nog een mooie lamp liggen of koop er eentje. Dit kan veel doen met je interieur.

Tip 4
Geef je kamer een vrolijk gezicht door kleur te gebruiken. Dit kan je doen door leuke fotolijstjes op te hangen, planten neer te zetten of de kussens op je bank eens te veranderen van kleur. Gebruik voorlijk vrolijke kleuren zoals lichtgroen, geel of roze.

Tip 5
Heb je misschien een lege muur in de kamer waar je niks mee kan? Hang er bijvoorbeeld een plank op en zet daar leuke, kleurrijke spullen op.

Tip 6
Zet eens kleurrijke bloemen op de tafel! Dit zal je kamer een vrolijke sfeer geven.

Tip 7
Dit is een wat grotere ingreep voor je woning. Maar nog zeker niet onmogelijk om uit te voeren. Kies eens voor een leuke opfrissing in behang. Een muur bedekt met opvallend behang zal een groot effect hebben op de woonkamer.

Tip 8
Wees eens creatief, trek oude kleren aan en ga verven. Bijvoorbeeld een oud kastje dat je ergens hebt staan of zoek anders online naar iets leuks. Schuur eerst het kastje en geef hem vervolgen een leuk kleurtje of een patroon. Leuke idee├źn vind je via internet of misschien weet je zelf wel iets leuks!

Tip 9
Geen zin om de muur opnieuw te behangen, dan kan je er ook voor kiezen om zelf iets erop te schilderen. Hiervoor kan je sjablonen kopen of misschien wil je zelf wel eens aan de gang gaan. Op die manier maak je jouw huis tot een kunstwerk!

Tip 10
Kussens geven je kamer altijd een extraatje. Kies daarom voor een leuke felle kleur. Maak zelf een kussen, koop een hoes of gewoon nieuwe kussens. Leg deze op je bed of op de bang.