Verbouwen
Het verschil tussen een dakkapel en een dakraam

Het verschil tussen een dakkapel en een dakraam

Een dakkapel en een dakraam zijn verschillend, maar toch hebben ze een gemeenschappelijke eigenschap. Ze creëren namelijk beide extra daglicht in een ruimte. Dit is de belangrijkste reden waarom mensen een van de twee laten plaatsen in het dak van bijvoorbeeld de zolder. Wij willen u graag helpen bij de keuze. Dit is de reden dat we de voor- en nadelen voor u uiteenzetten. Twijfelt u na dit artikel nog steeds? Wees dan niet bang om een ervaren dakdekker uit Enschede in te schakelen.

Wat is het grote verschil tussen een dakkapel en een dakraam?

Het plaatsen van een dakraam gebeurt vaak in een schuin dak. Het is dan ook letterlijk een raam in uw dak. Een dakraam creëert meer licht in uw ruimte. Dit raam wordt in dezelfde hoek als het dak geplaatst. Vaak is het dak vrij laag en dan wordt er met een dakraam geen extra ruimte gecreëerd. Een dakkapel is ook een soort dakraam, maar daarnaast is het ook een uitbouw in uw dak. Het plaatsen van een dakkapel gebeurt verticaal. Het gevolg hiervan is dat er extra licht én extra ruimte ontstaat in de kamer. Het dakraam en de dakkapel kunnen vaak ook geopend worden en dit zorgt voor ventilatie.

De voor- en nadelen van een dakkapel en dakraam

Een groot voordeel van een dakkapel is dus de extra ruimte die wordt gecreëerd. Daarnaast heeft u bij een dakkapel veel verschillende keuzes. U kunt namelijk zelf de materialen, kleuren, stijlen en maten kiezen. Bij een dakraam bent u vaak wat beperkter. Dit grote voordeel bij een dakkapel zorgt ook voor een groot prijsverschil. De kosten van een dakkapel liggen namelijk een stuk hoger dan die van een dakraam. Een ander nadeel van een dakkapel is dat u er een vergunning voor nodig heeft. Dit hoeft bij een dakraam niet. Een vergunning gaat u extra tijd en geld kosten. De goedkeuring (of afkeuring) van een vergunning duurt meestal een paar maanden.

Een allround dakdekker inschakelen

Als u twijfelt over uw keuzes of u wilt nog meer aan uw dak laten gebeuren, dan is het verstandig een allround dakdekker in te schakelen. Dakdekkers zijn in iedere regio te vinden. Woont u bijvoorbeeld in Breda, dan kunt u een allround dakdekker uit Breda inschakelen. Deze geeft u adviezen en kan alle voor- en nadelen voor u uiteenzetten. Wees dus niet bang om van te voren een expert in te schakelen.