Gevelreiniging

Gevelreiniging en gevelrenovatie

Als je een eigen huis bezit is de gevel een belangrijk deel van het huis. De gevel zit ten slotte aan de voorkant van het huis en bepaald het aangezicht van het huis. Om de gevel zo goed mogelijk te onderhouden zal je deze af en toe moeten reinigen, bijvoorbeeld wanneer er gebruik is gemaakt van cementtegels. In sommige gevallen is het zelfs nodig om de gevel te renoveren. Wat dit allemaal inhoud zal hieronder uitgebreid uitgelegd worden.

Gevelreiniging

Zoals met gezegd is het af en toe nodig om de gevel van je huis te reinigen. Dit kan zijn omdat het slecht weer is geweest, je aan een drukke weg woont of gewoon omdat het eens in de zoveel jaar moet gebeuren.

Gevelreiniging kan op verschillende manieren gedaan worden. Ten eerste moet je beslissen of je de gevel zelf gaat reinigen, of dat je een bedrijf inhuurt om het te laten doen. Een bedrijf inhuren kost dan wel geld, maar de klus wordt goed gedaan en kan op elk moment van het jaar gedaan worden, los van weersomstandigheden. Als je beslist dit toch zelf te gaan doen, kun je kiezen of je de gevel gaat reinigen met een hogedrukspuit, of ouderwets met een emmer en een borstel. Het slimst is in dit geval om een hogedrukspuit te gebruiken. Hiermee wordt veel vuil verwijdert en het is op deze manier een veel minder intensieve klus.
Heb je zelf geen hogedrukspuit? Deze kun je altijd huren bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt.

Gevelrenovatie

Als er een deel van de gevel kapot is, de gevel op instorten staat of je gewoon iets anders wilt kun je de gevel renoveren. Dit houdt in dat je alleen de gevel aanpakt, waarbij je de rest van het huis erbuiten laat.
Ook bij gevelrenovatie kun je kiezen of je dit zelf wilt doen of wilt laten doen door een bedrijf. Bij renovatie is het belangrijk dat je een bedrijf inhuurt om het te laten doen op het moment dat je hier zelf weinig tot niks vanaf weet. Een renovatie moet nauwkeurig en goed gebeurd. Als de renovatie namelijk niet goed gebeurd kan het zijn dat hij alsnog opnieuw moet worden gedaan door een bedrijf of dat er meer aan het huis kapot gaat, wat enorm in de kosten kan lopen. Ook in deze situatie zal je dan alsnog een bedrijf in moeten huren.