Uncategorized
Een houten trap op maat in uw huis: wat zijn de mogelijkheden?

Een houten trap op maat in uw huis: wat zijn de mogelijkheden?

Houten trappen zijn een prachtige toevoeging aan uw huis. Het materiaal hout is eenvoudig op maat te maken, strak en veilig. Goede eigenschappen voor een mooie trap in uw huis dus! In dit artikel gaan wij de mogelijkheden bespreken voor een houten trap in uw huis.

Wat zijn de mogelijkheden in uw huis?
Trappen van hout kunnen in vrijwel elke situatie worden geplaatst. Of u nu een zoldertrap, S-trap of spiltrap heeft. Een goede specialist maakt houten trappen op maat en plaatst deze.

Soorten hout
Een houten trap kan van verschillende soorten hout worden gemaakt, dit is afhankelijk van uw smaak. Zo heeft u keuze uit vuren, essen, eiken, mahonie, grenen, esdoorn en nog tientallen soorten hout. Het is belangrijk om uw trapspecialist te vragen welke soorten hout meer onderhoud vragen en of zij kleur behouden. Dit is niet altijd het geval!

Leuningen
U heeft keuze uit honderden soorten leuningen, hierin zijn veel mogelijkheden met betrekking tot materiaal. Zo kunt onder kiezen uit houten of RVS leuningen. Het is raadzaam om een groot aantal leuningen te bekijken zodat u de juiste keuze maakt. Heeft u uiteindelijk een leuning uitgekozen? U kunt er ook voor kiezen om een monster mee te nemen naar huis om te kijken hoe het staat!

Veiligheid
Veiligheid is het belangrijkste aan een trap, ga daarom in zee met trapspecialisten die hier net zo over denken. Een trap moet sterk in elkaar zitten, dit betekent geen half losse treden of leuningen.

Een aantal tips:
– Bekijk goed de referenties van uw trappenspecialist
– Schets zelf de trap uit of vraag de specialist om een tekening met het beoogde eindresultaat
– Vraag na wat de eigenschappen van het hout zijn
– Veiligheid staat voorop, ook bij een trap! Zorg dus dat uw veiligheidseisen boven uw decoratieve eisen staan.
– Zorg bij plaatsing direct voor de leuningen, dit maakt uw trap meteen veiliger.
– Profiteer dit jaar nog van het verlaagde BTW tarief van trapspecialisten: geen 19% maar 6%!