Blog Page

HET VERSCHIL TUSSEN EEN DAKKAPEL EN EEN DAKRAAM

admin

Een dakkapel en een dakraam zijn verschillend, maar toch hebben ze een gemeenschappelijke eigenschap. Ze creëren namelijk beide extra daglicht in een ruimte. Dit is de belangrijkste reden waarom mensen een van de twee laten plaatsen in het dak van bijvoorbeeld de zolder. Wij willen u graag helpen bij de keuze. Dit is de reden dat we de voor- en nadelen voor u uiteenzetten. Twijfelt u na dit artikel nog steeds? Wees dan niet bang om een ervaren dakdekker uit Enschede in te schakelen.

Wat is het grote verschil tussen een dakkapel en een dakraam?

Het plaatsen van een dakraam gebeurt vaak in een schuin dak. Het is dan ook letterlijk een raam in uw dak. Een dakraam creëert meer licht in uw ruimte. Dit raam wordt in dezelfde hoek als het dak geplaatst. Vaak is het dak vrij laag en dan wordt er met een dakraam geen extra ruimte gecreëerd. Een dakkapel is ook een soort dakraam, maar daarnaast is het ook een uitbouw in uw dak. Het plaatsen van een dakkapel gebeurt verticaal. Het gevolg hiervan is dat er extra licht én extra ruimte ontstaat in de kamer. Het dakraam en de dakkapel kunnen vaak ook geopend worden en dit zorgt voor ventilatie.

De voor- en nadelen van een dakkapel en dakraam

Een groot voordeel van een dakkapel is dus de extra ruimte die wordt gecreëerd. Daarnaast heeft u bij een dakkapel veel verschillende keuzes. U kunt namelijk zelf de materialen, kleuren, stijlen en maten kiezen. Bij een dakraam bent u vaak wat beperkter. Dit grote voordeel bij een dakkapel zorgt ook voor een groot prijsverschil. De kosten van een dakkapel liggen namelijk een stuk hoger dan die van een dakraam. Een ander nadeel van een dakkapel is dat u er een vergunning voor nodig heeft. Dit hoeft bij een dakraam niet. Een vergunning gaat u extra tijd en geld kosten. De goedkeuring (of afkeuring) van een vergunning duurt meestal een paar maanden.

Een allround dakdekker inschakelen

Als u twijfelt over uw keuzes of u wilt nog meer aan uw dak laten gebeuren, dan is het verstandig een allround dakdekker in te schakelen. Dakdekkers zijn in iedere regio te vinden. Woont u bijvoorbeeld in Breda, dan kunt u een allround dakdekker uit Breda inschakelen. Deze geeft u adviezen en kan alle voor- en nadelen voor u uiteenzetten. Wees dus niet bang om van te voren een expert in te schakelen.

Voorbereiding op grote klussen

admin

Je hebt de knoop eindelijk doorgehakt, je gaat je huis grondig opknappen met een grote klus. Het huis moet klaargemaakt worden om dit allemaal te realiseren. Hoe pak je dat aan?

Plan

Je weet eindelijk dat de woonkamer en keuken aangepakt gaat worden. De vloer gaat eruit, er komt een nieuwe keuken en de wanden van de hele benedenverdieping worden ook aangepakt. Wat je ook gaat doen op deze grootte, er komt veel voorbereiding bij kijken want de woning moet ontruimt worden.

Huisontruiming

De huisontruiming kan dan goed gepland worden door aan te geven wat hoe ingepakt gaat worden en waar dit naartoe gaat. Dit geldt niet alleen voor alle meubilair en losse spullen, maar dus ook voor alle afval dat de klus meebrengt.

Opslaan

Je kunt ervoor kiezen om alle spullen naar de overige ruimtes in huis te verplaatsen maar dan wordt het wel erg krap allemaal. Het beste is dan om alles tijdelijk de woning uit te zetten. Een woningontruiming kun je dan goed plannen.

Kies ervoor om tijdelijk een opslagruimte vinden buiten de woning die je bijvoorbeeld voor 15 euro per dag huurt, totdat de klus gedaan is. Maar als je dan toch ontruimt kies dan ook direct voor een grofvuil container waar je direct alle sloopafval in kwijt kunt.

Zelf doen?

Je kunt dit allemaal zelf doen of als je het snel en goed gedaan wilt hebben dan kun je dit ook laten doen. Zelf een grofvuil container bestellen heeft misschien niet eens want dit kan ook gedaan worden door het bouwbedrijf dat de klus in jouw huis verzorgt. Het afvoeren van grofvuil en sloopafval is immers een bijkomstigheid van de uitvoerder van de klus. Dus als je de klus laat klaren door een uitvoerder dan hoef je zelf de opslag hiervoor niet te regelen.

Wat overblijft is je inboedel. Je kunt dit zelf doen door een kleine vrachtwagen te huren, of een paar keer op en neer met de auto. Maar een specialist in woningontruimingen kan ook helpen. Hiermee wordt alles snel en goed gepland uitgevoerd en ben je tenminste verzekerd bij opgelopen schade door het bedrijf dat dit uitvoert.

3 tips om je nieuwbouwhuis snel bewoonbaar te maken

admin

Ga je binnenkort verhuizen naar een mooi nieuwbouwhuis? Gefeliciteerd! Bij een nieuwbouwhuis moet je als koper vaak veel keuzes maken, bijvoorbeeld over het afwerken van de wanden, kiezen van een vloer en natuurlijk het inrichten van je hele woning. Grote klussen waar je vrijwel iedere huizenkoper wel wat hulp bij kunt gebruiken. Hier vind je voor de drie meest tijdrovende taken (wand, vloer en inrichting) een aantal handige tips.

De wanden mooi maken
Voor veel mensen is het afwerken van de wanden de eerste stap die ze zetten na oplevering van de woning. Met een goede reden, want het stucen en/of sausen/behangen zou een nieuwe vloer onherstelbaar kunnen beschadigen. Begin daarom altijd met de wanden. Wil je een strakke afwerking en eenheid in huis? Stucen is dan een mooie oplossing. Het zorgt voor een egaal resultaat én je hoeft je muur hierna niet meer te verven.

Wil je bepaalde muren wel in een andere kleur dan de kleur van het stucwerk? Laat deze muren ook gewoon stucen en verf ze daarna in de gewenste kleur. Begin hiermee uiteraard wel pas als het stucwerk helemaal droog is. Dit geldt natuurlijk ook voor het behang. Check in ieder geval altijd of je je muur nog moet behandelen (met bijvoorbeeld voorstrijk), voordat je aan de slag gaat met verf of behang.

Een vloer kiezen en leggen
Waar het kiezen van je wandafwerking misschien nog relatief gemakkelijk is, zal het kiezen van een vloer dat niet zijn. De keuze in soorten vloeren is tegenwoordig namelijk aanzienlijk. Kies uit laminaat, houten vloer, tapijt, een gietvloer, pvc-vloer of tegels.

Welke vloer je kiest, is natuurlijk vooral afhankelijk van wat je mooi vindt. Toch is niet iedere vloer even geschikt voor in een nieuwbouwhuis. Zeker in het eerste jaar is er een nieuwbouwhuis sprake van het krimpen en uitzetten van het beton. Laminaat of een houten vloer zijn dan eigenlijk niet echt de beste keuze. Mocht je toch voor zo’n vloer kiezen, houdt er dan rekening mee dat de planken na een tijdje mogelijk iets moeten worden ingekort.

Tips voor je inrichting
Last but not least: de inrichting van je mooie nieuwe huis! Dit kun je het beste stapsgewijs aanpakken, zeker als je met de verhuizing ook veel meubilair wil vernieuwen. Begin bij het aanschaffen van de grootste meubelen, zoals de bank en eettafel. Ben je hiermee tevreden? Kijk dan naar de verdere aankleding van je woonkamer, zoals de verlichting, vloerkleed en wanddecoratie. Zo weet je zeker dat alles bij elkaar past en je geen losse flodders in huis haalt.

Kost een dakkapel meer in Heerenveen, dan in Den Haag?

admin

De snelste en waarschijnlijk ook de eenvoudigste manier om van een te krappe zolder een aangename nieuwe slaapkamer te maken, is door een dakkapel te plaatsen. Waar je woont maakt niet uit, want in heel Nederland zijn dakkapelleveranciers te vinden. Alleen je betaalt in stad A niet hetzelfde als in Stad B of C. Dat komt enerzijds door de concurrentie, die niet evenwichtig is verdeeld over Nederland, maar ook door de leges die door de gemeente in rekening worden gebracht. In dit artikel op Bisk.nl wordt in enkele alinea’s uitgelegd, de rol van de concurrentie op de dakkapel prijs en worden de leges in enkele Nederlandse gemeenten behandeld.

Concurrentie

Nergens in de wereld worden meer dakkapellen geplaatst dan in Nederland, veel bedrijven voorzien dan ook in deze behoefte. Alleen zijn de dakkapelleveranciers niet evenwichtig over het land verdeeld. In het midden van het land kan je kiezen tussen tientallen leveranciers, maar naarmate je richting het noorden of het zuiden gaat wordt het aantal leveranciers minder. Dat resulteert in hogere kunststof dakkapel prijzen in provincies als Groningen en Friesland of Limburg en Zeeland. De leveranciers in deze provincies kennen de concurrentie en weten dat zij 5 tot 10 procent hogere prijzen kunnen rekenen. Hier kunnen consumenten niets aan veranderen.

Leges

Niet alleen heeft de concurrentie invloed op de prijs, maar ook de gemeente, tenminste bij vergunningsplichtige dakkapellen. Een dakkapel is vergunningsplichtig, zodra deze bijvoorbeeld op de voorgevel moet worden geplaatst of niet beschikt over een platdak. Voor het in behandeling nemen van een vergunningsaanvraag brengt iedere gemeente leges in rekening. De hoogte van de leges mogen door de gemeenten zelf worden bepaald, deze kunnen enkele honderden euro’s verschillen, zoals het onderstaande voorbeeld aantoont.

Je wilt een verlegde nokdakkapel laten plaatsen op de achtergevel, deze dakkapel beschikt niet over een platdak, dus een vergunning is verplicht. Voor de dakkapel moet 13.000 euro worden betaald, uitgezonderd de leges. Hoe hoog zijn de leges in Heerenveen (Friesland), Hengelo en Den Haag?

Dakkapel in Heerenveen en Den Haag

Waar in de meeste Nederlandse gemeenten een percentage wordt genomen van de bouwkosten, wordt in Heerenveen een bedrag per 1.000 euro aan bouwkosten in rekening gebracht, dat bedrag is 42,75 euro. In Hengelo wordt gerekend met een percentage van 2,40 procent van de bouwkosten, dat is lager dan in Den Haag, waar het percentage is bepaald op 3,52 procent van de bouwkosten. Dat heeft tot gevolg, dat in Heerenveen 555,75 euro aan leges moet worden betaald, in Hengelo 312 euro en in Den Haag 457,60 euro.

Als door een beperkte concurrentie de dakkapel prijs in Heerenveen ook nog eens 5 procent hoger is, dan kan deze verlegde nokdakkapel zomaar 1.000 euro meer kosten. Je kunt het prijsverschil beperken door dakkapel offertes aan te vragen bij vergelijkingswebsites, dit kan tientallen procenten verschil uitmaken.

Lagere CV-ketel prijzen door lager BTW-tarief

admin

Vanaf 1 maart verlaagt Warmgarant haar CV-ketel prijzen.

Consumenten profiteren van lagere CV-ketel prijzen door het lagere BTW-tarief die het kabinet in het Woonakkoord bekend heeft gemaakt. Nieuwe CV-ketel prijzen van Warmgarant Op arbeid zal het lagere BTW tarief van 6% van toepassing zijn. Alle cv-ketels worden daardoor € 30,= goedkoper voor de consument. Warmgarant heeft nu al een nieuwe Intergas cv-ketel voor € 959,= compleet geinstalleerd, in combinatie met een all-in service abonnement van € 10,74 per maand. Het verlaagde BTW-tarief zal in het ieder geval tot 1 maart 2014 van toepassing zijn.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van CV-ketel prijzen?

Er zijn talloze CV-ketel aanbieders. Ieder hanteert verschillende CV-ketel prijzen. De CV-ketel prijzen kunnen soms sterk uiteenlopen. De prijzen van de losse CV-ketels zullen over het algemeen dicht bij elkaar liggen. Het verschil in de uiteindelijke prijs voor je nieuwe CV-ketel zit hem vaak in de installatiekosten. Deze installatiekosten verschillen per CV-ketel installateur. Heldere CV-ketel prijzen bij Warmgarant Warmgarant houdt niet van onduidelijk zijn over de kosten wat je uiteindelijk kwijt bent aan een nieuwe CV-ketel. Daarom is Warmgarant helder in zijn CV-ketel prijzen. Warmgarant hanteert CV-ketel prijzen die de installatiekosten al bevatten. Bij Warmgarant hoef je dus alleen de keuze te maken wat voor soort CV-ketel het beste bij jouw woning past. Hier kom je eenvoudig achter middels de CV-ketel Kieswijzer.

Waarom een CV-ketel van Warmgarant?

Warmgarant levert, installeert én onderhoud jouw nieuwe CV-ketel tegen de beste prijs van Nederland. Warmgarant heeft CV-ketels van het merk Intergas. Deze Intergas CV-ketels worden vakkundig geïnstalleerd door een CV-ketel installateur bij jou in de buurt. Als jouw nieuwe CV-ketel geïnstalleerd is wil je natuurlijk ook dat je hier de komende jaren geen omkijken meer naar hebt. Warmgarant biedt hiervoor een service-contract aan. Hierin zit zowel 24/7 service als elke twee jaar onderhoud aan jouw CV-ketel. Zo geniet jij altijd van warmte en comfort.

Stalen kozijnen

admin

Stalen kozijnen zijn zware kozijnen geschikt voor uw dakkapel of ergens anders in uw woning. Deze stalen kozijnen moeten met veel precisie aangebracht worden om te zorgen dat u de beste resultaten zult behalen op het gebied van isolatie. Om er zeker van te zijn dat u deze precisie ook krijgt, is het handig om een bedrijf in te huren dat deze garantie aan u geeft.

Het vinden van bedrijven bij u in de buurt zal absoluut niet moeilijk zijn voor u. Het is alleen lastiger om het bedrijf te vinden dat de laagste prijzen hanteert bij het aanbrengen van stalen kozijnen. Het is daarom belangrijk dat u de stalen kozijnen prijzen vergelijkt van de bedrijven bij u in de buurt, omdat dit de enige manier is om er achter te komen wat de beste optie is voor u. Om niet te veel moeite hierin te hoeven steken is uw beste optie om een offerteaanvraag te versturen naar verschillende bedrijven bij u in de buurt. Echter gaat hier snel ook al veel tijd in zitten welke u helemaal niet hoeft te verspillen.

De stalen kozijnen prijs is vanzelfsprekend bij alle bedrijven anders, omdat deze op verschillende vlakken andere prijzen hanteren. Het is daarom logisch dat het zeker loont om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken om zo zeker te zijn dat u de beste kwaliteit voor de laagste prijs zult gaan krijgen. Bij stalen kozijnen kunnen de prijzen aardig oplopen, omdat het materiaal en het aanbrengen hiervan een aardige kostenpost met zich meebrengt. Het kan daarom al snel veel euro’s schelen wanneer u voor de goedkoopste optie kiest. Door aan te geven in de offerteaanvraag welke afmetingen de dakkapel heeft, hebben deze bedrijven ook meer duidelijkheid en kunnen zij de offerte volledig op maat voor u opstellen. Hierdoor weet u vooraf al welke kosten er ongeveer aan de werkzaamheden gebonden zullen zijn en kunt u zich hierop voorbereiden. Doordat u de offertes van 6 bedrijven bij u in de buurt ontvangt, bent u er zeker van dat u in ieder geval goed contact kunt onderhouden met de bedrijven en dat deze binnen enkele dagen al bij u kunnen komen om u te helpen.

De offerteaanvraag vereist slechts uw gegevens en informatie over uw dakkapel of woning. Hieruit kan het bedrijf gelijk opmaken van de stalen kozijnen prijzen zullen zijn en kunt u dus al snel duidelijkheid krijgen over de prijzen die daarvoor gehanteerd worden. U kunt er daarbij zeker van zijn dat de stalen kozijnen van de beste kwaliteit zijn waardoor u de komende jaren goede kozijnen zult hebben bij uw woning. U bent dus en goedkoop uit, en u heeft ook nog eens de beste kwaliteit stalen kozijnen.

Opslagruimte huren

admin

Het huren van een opslagruimte kan erg handig zijn. In dit artikel worden verschillende gelegenheden besproken waarbij het huren van een opslagruimte van pas kan komen.

Een verhuizing

Allereerst is het huren van een opslagruimte erg handig wanneer u een verhuizing heeft gepland. Iedereen die wel eens is verhuisd zal weten dat bij een verhuizing blijkt dat u altijd meer spullen in huis heeft dan u van tevoren zou denken. Het is dan ook van belang dat u uw verhuizing goed plant en nagaat welke eigendommen u echt nodig heeft en welke u ook tijdelijk zou kunnen opslaan. Er zal altijd een deel van uw spullen zijn dat opgeslagen zou kunnen worden in een opslagruimte zoals www.easybox.nl of een ander bedrijf dat opslagruimtes verhuurt. Denk bijvoorbeeld aan verhuisdozen met fotoalbums of oude kleren. Twijfel dan ook niet om een dergelijk bedrijf te bellen om een opslagruimte te huren.

Een emigratie

Ook bij een emigratie kunt u denken aan het huren van een opslagruimte. Bij een emigratie zal u dan niet al uw eigendommen mee moeten nemen naar het land van bestemming, maar kunt u een deel daarvan gewoon opslaan in een veilige en droge opslagruimte. Deze spullen kunt u, wanneer u besluit terug te keren naar uw land van herkomst, gewoon weer ophalen. Het huren van opslagruimte biedt hier dus een zeer goede uitkomst wanneer u te maken heeft bij een overschot aan spullen in combinatie met een emigratie.

Een stage

Ook wanneer je nog studeert en voor je studie een lange periode naar het buitenland moet, kan het huren van opslagruimte een goede oplossing zijn. Het kan bijvoorbeeld het geval zijn dat je je studentenkamer onderhuurt, maar je liever niet hebt dat de onderhuurder jouw spullen gebruikt. Je kunt ze echter ook niet allemaal bij je ouder stallen of meenemen naar je stageplek in het buitenland. In dat geval kan je er ook voor kiezen om een tijdelijke opslag te huren.

Vergeet natuurlijk niet dat je ook rustig moet kunnen zitten in je eigen omgeving. Zorg dat dit goed geregeld word door de juiste lamp in huis te hebben. Je moet licht hebben om je oude spullen ook weer terug te vinden. Kijk hier naar TL buizen.

Tips bij het kopen van meubels

admin

Meubels kopen wordt vaak ervaren als een leuke bezigheid. Vooral vrouwen vind het uitzoeken meubels helemaal het einde. Toch kan je het aanschaffen van meubels ook een uitdagende klus zijn. Je wordt namelijk overladen door impressies en indrukken. Zeker op het moment waarop je daadwerkelijk naar een woonwinkel gaat. Daarom is het aan te raden om vooraf alvast wat inspiratie op te doen bijvoorbeeld via het internet of woonmagazines. Wil je tips voor het kopen van meubels? Lees dan vooral even verder.

Inspiratie

Ten eerste is het handig om goed in kaart te brengen wat voor soort meubels en stijl je in je woning terug wilt zien. Inspiratie opdoen is dan ook een must. Dit kan via het internet bijvoorbeeld op Pinterest of woongerelateerde sites. Ook woonmagazines zijn hier erg geschikt voor. Het is dan ook erg verleidelijk om op het internet gelijk te gaan bestellen. Toch is het in dit geval aan te raden om meubels eerst te gaan bezichtigen. Je kunt dan de exacte afmetingen zien en ook de kleur. Het komt namelijk vaak voor dat een foto een heel andere soort impressie geeft dan de werkelijkheid.

Functionaliteit

De functionaliteit van een meubel speelt een belangrijke rol bij de aankoop. Neem bijvoorbeeld een bank. Is het een bank voor in de woonkamer om lekker op te relaxen na een lange dag op werk? Of is het juist een bank voor in de wachtkamer en voor meer activiteit? De functie speelt hierin een belangrijk rol. Bij een relaxbank verwacht je namelijk wel meer comfort dan bij een bank waar je waarschijnlijk korter op zit.

De ruimte

Daarnaast speelt de ruimte een belangrijke rol bij het kiezen van een meubel. Heb je bijvoorbeeld een grote woonkamer dan kan je ook makkelijker kijken naar grotere meubels. Denk aan een grote hoekbank of misschien wel twee banken. Rekening houden met de ruimte is cruciaal voor het effect van de kamer. Wil je meer ruimte creëren in een wat kleinere ruimte? Dan is het verstandig om te kiezen voor minder meubels. Wil je juist een grotere ruimte een huiselijke sfeer geven? Dan is het belangrijk om te kijken hoeveel meubels je wilt plaatsen.

 

Comfort

Ook comfort speelt een belangrijke rol. Hierbij wordt vaak gekeken naar de materialen die gebruikt worden. Dit geldt voornamelijk voor banken en stoelen. Ook spelen materialen een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer in huis.

Voordat je meubels gaat kopen is het ook handig om deze eerst te vergelijken. Opzoek naar een meubel vergelijker? Dat kan hier. Doe jij eerst inspiratie op via het internet voordat je een woonwinkel in gaat?

 

meubels

Tocht in huis, hoe los ik dit op?

admin

Een koude rilling over uw rug, terwijl de verwarming op hoog staat. Niet het prettigste gevoel in uw warme huis. Meestal wordt dit gevoel veroorzaakt door enkele slecht sluitende deuren en ramen, waar zowel energie als warmte door verloren gaan. Tochtwering is hiervoor een oplossing. Meestal heeft u de kosten van tochtwering er binnen een a twee jaar uit. Dit komt doordat uw huis minder warmteverlies leidt en dus uw gasrekening lager wordt.

Ramen en deuren

Ramen en deuren zijn grote veroorzakers van tocht. Rond alle ramen en deuren moeten namelijk spleten zitten. Door die spleten kunnen ze open, maar kan ook warmte ontsnappen en koude lucht binnen komen. Hoewel in moderne ramen tochtwering is ingebouwd, hebben oudere ramen dit meestal niet, terwijl ongeveer 15% van het warmteverlies te voorkomen is met tochtwering! Alleen al door alle deuren en ramen met tochtwering te behandelen, bespaart u jaarlijks ongeveer 7% op uw gasrekening. Als u ook alle andere openstaande kieren (aan-sluitnaden kozijnen, vloer en daken met buitenmuren) behandelt, bespaart u maar liefst 15% op uw gasrekening! Doordat er verschillende soorten tochtwerende materialen bestaan, die u allemaal zelf kunt aanbrengen, is hulp niet echt nodig.

Oorzaak opsporen

Het is belangrijk om eerst te onderzoeken welke naden en kieren behandeld moeten worden, voor u naar de winkel gaat. Controleer dan ook alle ramen, deuren, vloeren, muren en hang- en sluitwerken. Ook in de leidingen kunt u ook tochtproblemen hebben, dus vergeet die zeker niet. Mocht u geen plek vinden waar u de tocht kunt vinden? Dan kunt u het beste uw handen nat maken en zachtjes langs de mogelijke spleten gaan. Natte handen zijn gevoeliger voor kou en kunnen daardoor dus ook makkelijker de bron van de kou vinden. Een andere optie is een vlam of kaars door het huis te laten gaan. De vlam zal door de tocht doen opvlammen.

Soorten tochtwering

Er zijn verschillende soorten tochtwering. Graag willen wij een aantal met u doornemen.
Schuimplastic tochtband.
Rubberen tochtband.
Tochtstrippen.
Dorpeltochtwering (geschikt voor onder de deur).
Deurstrip met flap.
Brievenbusklep
Sleutel wegdraaiklepje

Brievenbussen en sleutelgaten

Tocht komt niet alleen langs spleten in de deuren, muren en kozijnen. Tocht kan ook door uw brievenbus of sleutelgat komen. Bij een brievenbus kan het gemakkelijk voorkomen worden door een klep of borstelharen in de brievenbus te bevestigen. Voor sleutels zijn er speciale sleutelplaatjes met een wegdraaiklepje.

Contact?

Voor meer informatie en advies over welke vorm van tochtwering u het beste kunt gebruiken? Neem contact op met een klusjesman of doe het zelf winkel bij u in de buurt. Zij zullen u graag helpen met uw huis tegen de tocht te beschermen, zodat u een aangenamer gevoel in uw eigen huis kunt verkrijgen. Via de website Brenda.be komt u direct in contact met een klusjesman of klusjesdienst in de buurt.

Vloerisolatie en vloerverwarming

admin

Doordat vloerverwarming zeer interessante voordelen met zich mee brengt, kiest men steeds vaker voor het gebruik van vloerverwarming in hun huizen. Door vloerverwarming wordt er een aangenaam binnenklimaat gemaakt en krijgt u warme voeten als u er met blote voeten overheen loopt. Toch is het aan te raden om uw vloer eerst te isoleren, voor u vloerverwarming aanbrengt. Dit om te voorkomen dat warmte verloren gaat.

Vloer isolatie

Ondanks het feit dat warmte omhoog gaat, is het aan te raden om uw vloer te laten isoleren. Een ongeïsoleerde vloer zorgt voor warmteverlies en hierdoor kunt u nooit optimaal profiteren van uw vloerverwarming. Ook kan er koude lucht binnenkomen door een niet geïsoleerde vloer. Meestal wordt de vloer bij vloerverwarming geïsoleerd met PUR. PUR is veel sterker dan isolatieplaten en ook beter sluitend. Hierdoor maakt warmteverlies weinig tot geen kans. Heeft u behoefte aan advies? Wavlo is specialist in vloer- en kelderisolatie. Via de site van Wavlo komt u direct in contact met isolatiespecialisten uit de regio.

In welke vormen is vloerverwarming verkrijgbaar?

Zoals de naam al zegt, is vloerverwarming een verwarming dat onder uw vloer wordt ingebouwd. Er bestaan verschillende soorten verwarmingssystemen, die in drie soorten zijn te onderscheiden. Namelijk: matten (matten zijn voorzien van speciale bekabeling, waardoor ze rechtstreeks onder de vloer geplaatst kunnen worden en de vloer op korte afstand goed kunnen verwarmen), infrezen(buizen en slangen die onder cement in de vloer worden geplaatst), en als laatste de krimnetten

Voor- en nadelen vloerverwarming

Met vloerverwarming kunt u op na een aantal jaren een hoop geld besparen. Dit komt doordat warmte omhoog gaat en meteen door het hele huis (of de verwarmde kamer) verspreidt raakt. Bij een normale radiator duurt het langer voor uw huis is verwarmd. Vloerverwarming heeft dus minder energie nodig om uw woning te verwarmen. Ook heeft u meer ruimte in uw woning, zonder die grote radiatoren. Een nadeel aan vloerverwarming is dat het eerst een behoorlij grote investering is en er een kleine verbouwing nodig is om het aan te brengen. Echter, afhankelijk of u recht heeft op een subsidie heeft u deze investering binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend en kunt u beginnen met besparen. Een ander nadeel is dat u ruimte nodig heeft om de vloerverwarming te laten werken. Ongeveer 40% van uw vloeroppervlakte moet leeg gehouden worden. Daarnaast warmt uw huis wat langzamer op dan met gewone radiatoren.

Contact

Zoals u wel kunt zien, zijn er vele verschillende mogelijkheden voor vloerverwarming en isolatie. Hierdoor kan de keuze soms lastig worden. Heeft u hulp nodig voor het nemen van uw keuze? Voor advies en plaatsing kunt u terecht bij de isolatie en/of vloerenspecialist bij u in de buurt. Graag willen zij u helpen met uw project voor isolatie en vloerverwarming.