Yearly archives "2018"

Kost een dakkapel meer in Heerenveen, dan in Den Haag?

admin

De snelste en waarschijnlijk ook de eenvoudigste manier om van een te krappe zolder een aangename nieuwe slaapkamer te maken, is door een dakkapel te plaatsen. Waar je woont maakt niet uit, want in heel Nederland zijn dakkapelleveranciers te vinden. Alleen je betaalt in stad A niet hetzelfde als in Stad B of C. Dat komt enerzijds door de concurrentie, die niet evenwichtig is verdeeld over Nederland, maar ook door de leges die door de gemeente in rekening worden gebracht. In dit artikel op Bisk.nl wordt in enkele alinea’s uitgelegd, de rol van de concurrentie op de dakkapel prijs en worden de leges in enkele Nederlandse gemeenten behandeld.

Concurrentie

Nergens in de wereld worden meer dakkapellen geplaatst dan in Nederland, veel bedrijven voorzien dan ook in deze behoefte. Alleen zijn de dakkapelleveranciers niet evenwichtig over het land verdeeld. In het midden van het land kan je kiezen tussen tientallen leveranciers, maar naarmate je richting het noorden of het zuiden gaat wordt het aantal leveranciers minder. Dat resulteert in hogere kunststof dakkapel prijzen in provincies als Groningen en Friesland of Limburg en Zeeland. De leveranciers in deze provincies kennen de concurrentie en weten dat zij 5 tot 10 procent hogere prijzen kunnen rekenen. Hier kunnen consumenten niets aan veranderen.

Leges

Niet alleen heeft de concurrentie invloed op de prijs, maar ook de gemeente, tenminste bij vergunningsplichtige dakkapellen. Een dakkapel is vergunningsplichtig, zodra deze bijvoorbeeld op de voorgevel moet worden geplaatst of niet beschikt over een platdak. Voor het in behandeling nemen van een vergunningsaanvraag brengt iedere gemeente leges in rekening. De hoogte van de leges mogen door de gemeenten zelf worden bepaald, deze kunnen enkele honderden euro’s verschillen, zoals het onderstaande voorbeeld aantoont.

Je wilt een verlegde nokdakkapel laten plaatsen op de achtergevel, deze dakkapel beschikt niet over een platdak, dus een vergunning is verplicht. Voor de dakkapel moet 13.000 euro worden betaald, uitgezonderd de leges. Hoe hoog zijn de leges in Heerenveen (Friesland), Hengelo en Den Haag?

Dakkapel in Heerenveen en Den Haag

Waar in de meeste Nederlandse gemeenten een percentage wordt genomen van de bouwkosten, wordt in Heerenveen een bedrag per 1.000 euro aan bouwkosten in rekening gebracht, dat bedrag is 42,75 euro. In Hengelo wordt gerekend met een percentage van 2,40 procent van de bouwkosten, dat is lager dan in Den Haag, waar het percentage is bepaald op 3,52 procent van de bouwkosten. Dat heeft tot gevolg, dat in Heerenveen 555,75 euro aan leges moet worden betaald, in Hengelo 312 euro en in Den Haag 457,60 euro.

Als door een beperkte concurrentie de dakkapel prijs in Heerenveen ook nog eens 5 procent hoger is, dan kan deze verlegde nokdakkapel zomaar 1.000 euro meer kosten. Je kunt het prijsverschil beperken door dakkapel offertes aan te vragen bij vergelijkingswebsites, dit kan tientallen procenten verschil uitmaken.

Lagere CV-ketel prijzen door lager BTW-tarief

admin

Vanaf 1 maart verlaagt Warmgarant haar CV-ketel prijzen.

Consumenten profiteren van lagere CV-ketel prijzen door het lagere BTW-tarief die het kabinet in het Woonakkoord bekend heeft gemaakt. Nieuwe CV-ketel prijzen van Warmgarant Op arbeid zal het lagere BTW tarief van 6% van toepassing zijn. Alle cv-ketels worden daardoor € 30,= goedkoper voor de consument. Warmgarant heeft nu al een nieuwe Intergas cv-ketel voor € 959,= compleet geinstalleerd, in combinatie met een all-in service abonnement van € 10,74 per maand. Het verlaagde BTW-tarief zal in het ieder geval tot 1 maart 2014 van toepassing zijn.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van CV-ketel prijzen?

Er zijn talloze CV-ketel aanbieders. Ieder hanteert verschillende CV-ketel prijzen. De CV-ketel prijzen kunnen soms sterk uiteenlopen. De prijzen van de losse CV-ketels zullen over het algemeen dicht bij elkaar liggen. Het verschil in de uiteindelijke prijs voor je nieuwe CV-ketel zit hem vaak in de installatiekosten. Deze installatiekosten verschillen per CV-ketel installateur. Heldere CV-ketel prijzen bij Warmgarant Warmgarant houdt niet van onduidelijk zijn over de kosten wat je uiteindelijk kwijt bent aan een nieuwe CV-ketel. Daarom is Warmgarant helder in zijn CV-ketel prijzen. Warmgarant hanteert CV-ketel prijzen die de installatiekosten al bevatten. Bij Warmgarant hoef je dus alleen de keuze te maken wat voor soort CV-ketel het beste bij jouw woning past. Hier kom je eenvoudig achter middels de CV-ketel Kieswijzer.

Waarom een CV-ketel van Warmgarant?

Warmgarant levert, installeert én onderhoud jouw nieuwe CV-ketel tegen de beste prijs van Nederland. Warmgarant heeft CV-ketels van het merk Intergas. Deze Intergas CV-ketels worden vakkundig geïnstalleerd door een CV-ketel installateur bij jou in de buurt. Als jouw nieuwe CV-ketel geïnstalleerd is wil je natuurlijk ook dat je hier de komende jaren geen omkijken meer naar hebt. Warmgarant biedt hiervoor een service-contract aan. Hierin zit zowel 24/7 service als elke twee jaar onderhoud aan jouw CV-ketel. Zo geniet jij altijd van warmte en comfort.