Yearly archives "2016"

Opslagruimte huren

admin

Het huren van een opslagruimte kan erg handig zijn. In dit artikel worden verschillende gelegenheden besproken waarbij het huren van een opslagruimte van pas kan komen.

Een verhuizing

Allereerst is het huren van een opslagruimte erg handig wanneer u een verhuizing heeft gepland. Iedereen die wel eens is verhuisd zal weten dat bij een verhuizing blijkt dat u altijd meer spullen in huis heeft dan u van tevoren zou denken. Het is dan ook van belang dat u uw verhuizing goed plant en nagaat welke eigendommen u echt nodig heeft en welke u ook tijdelijk zou kunnen opslaan. Er zal altijd een deel van uw spullen zijn dat opgeslagen zou kunnen worden in een opslagruimte zoals www.easybox.nl of een ander bedrijf dat opslagruimtes verhuurt. Denk bijvoorbeeld aan verhuisdozen met fotoalbums of oude kleren. Twijfel dan ook niet om een dergelijk bedrijf te bellen om een opslagruimte te huren.

Een emigratie

Ook bij een emigratie kunt u denken aan het huren van een opslagruimte. Bij een emigratie zal u dan niet al uw eigendommen mee moeten nemen naar het land van bestemming, maar kunt u een deel daarvan gewoon opslaan in een veilige en droge opslagruimte. Deze spullen kunt u, wanneer u besluit terug te keren naar uw land van herkomst, gewoon weer ophalen. Het huren van opslagruimte biedt hier dus een zeer goede uitkomst wanneer u te maken heeft bij een overschot aan spullen in combinatie met een emigratie.

Een stage

Ook wanneer je nog studeert en voor je studie een lange periode naar het buitenland moet, kan het huren van opslagruimte een goede oplossing zijn. Het kan bijvoorbeeld het geval zijn dat je je studentenkamer onderhuurt, maar je liever niet hebt dat de onderhuurder jouw spullen gebruikt. Je kunt ze echter ook niet allemaal bij je ouder stallen of meenemen naar je stageplek in het buitenland. In dat geval kan je er ook voor kiezen om een tijdelijke opslag te huren.

Vergeet natuurlijk niet dat je ook rustig moet kunnen zitten in je eigen omgeving. Zorg dat dit goed geregeld word door de juiste lamp in huis te hebben. Je moet licht hebben om je oude spullen ook weer terug te vinden. Kijk hier naar TL buizen.

Tips bij het kopen van meubels

admin

Meubels kopen wordt vaak ervaren als een leuke bezigheid. Vooral vrouwen vind het uitzoeken meubels helemaal het einde. Toch kan je het aanschaffen van meubels ook een uitdagende klus zijn. Je wordt namelijk overladen door impressies en indrukken. Zeker op het moment waarop je daadwerkelijk naar een woonwinkel gaat. Daarom is het aan te raden om vooraf alvast wat inspiratie op te doen bijvoorbeeld via het internet of woonmagazines. Wil je tips voor het kopen van meubels? Lees dan vooral even verder.

Inspiratie

Ten eerste is het handig om goed in kaart te brengen wat voor soort meubels en stijl je in je woning terug wilt zien. Inspiratie opdoen is dan ook een must. Dit kan via het internet bijvoorbeeld op Pinterest of woongerelateerde sites. Ook woonmagazines zijn hier erg geschikt voor. Het is dan ook erg verleidelijk om op het internet gelijk te gaan bestellen. Toch is het in dit geval aan te raden om meubels eerst te gaan bezichtigen. Je kunt dan de exacte afmetingen zien en ook de kleur. Het komt namelijk vaak voor dat een foto een heel andere soort impressie geeft dan de werkelijkheid.

Functionaliteit

De functionaliteit van een meubel speelt een belangrijke rol bij de aankoop. Neem bijvoorbeeld een bank. Is het een bank voor in de woonkamer om lekker op te relaxen na een lange dag op werk? Of is het juist een bank voor in de wachtkamer en voor meer activiteit? De functie speelt hierin een belangrijk rol. Bij een relaxbank verwacht je namelijk wel meer comfort dan bij een bank waar je waarschijnlijk korter op zit.

De ruimte

Daarnaast speelt de ruimte een belangrijke rol bij het kiezen van een meubel. Heb je bijvoorbeeld een grote woonkamer dan kan je ook makkelijker kijken naar grotere meubels. Denk aan een grote hoekbank of misschien wel twee banken. Rekening houden met de ruimte is cruciaal voor het effect van de kamer. Wil je meer ruimte creëren in een wat kleinere ruimte? Dan is het verstandig om te kiezen voor minder meubels. Wil je juist een grotere ruimte een huiselijke sfeer geven? Dan is het belangrijk om te kijken hoeveel meubels je wilt plaatsen.

 

Comfort

Ook comfort speelt een belangrijke rol. Hierbij wordt vaak gekeken naar de materialen die gebruikt worden. Dit geldt voornamelijk voor banken en stoelen. Ook spelen materialen een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer in huis.

Voordat je meubels gaat kopen is het ook handig om deze eerst te vergelijken. Opzoek naar een meubel vergelijker? Dat kan hier. Doe jij eerst inspiratie op via het internet voordat je een woonwinkel in gaat?

 

meubels

Tocht in huis, hoe los ik dit op?

admin

Een koude rilling over uw rug, terwijl de verwarming op hoog staat. Niet het prettigste gevoel in uw warme huis. Meestal wordt dit gevoel veroorzaakt door enkele slecht sluitende deuren en ramen, waar zowel energie als warmte door verloren gaan. Tochtwering is hiervoor een oplossing. Meestal heeft u de kosten van tochtwering er binnen een a twee jaar uit. Dit komt doordat uw huis minder warmteverlies leidt en dus uw gasrekening lager wordt.

Ramen en deuren

Ramen en deuren zijn grote veroorzakers van tocht. Rond alle ramen en deuren moeten namelijk spleten zitten. Door die spleten kunnen ze open, maar kan ook warmte ontsnappen en koude lucht binnen komen. Hoewel in moderne ramen tochtwering is ingebouwd, hebben oudere ramen dit meestal niet, terwijl ongeveer 15% van het warmteverlies te voorkomen is met tochtwering! Alleen al door alle deuren en ramen met tochtwering te behandelen, bespaart u jaarlijks ongeveer 7% op uw gasrekening. Als u ook alle andere openstaande kieren (aan-sluitnaden kozijnen, vloer en daken met buitenmuren) behandelt, bespaart u maar liefst 15% op uw gasrekening! Doordat er verschillende soorten tochtwerende materialen bestaan, die u allemaal zelf kunt aanbrengen, is hulp niet echt nodig.

Oorzaak opsporen

Het is belangrijk om eerst te onderzoeken welke naden en kieren behandeld moeten worden, voor u naar de winkel gaat. Controleer dan ook alle ramen, deuren, vloeren, muren en hang- en sluitwerken. Ook in de leidingen kunt u ook tochtproblemen hebben, dus vergeet die zeker niet. Mocht u geen plek vinden waar u de tocht kunt vinden? Dan kunt u het beste uw handen nat maken en zachtjes langs de mogelijke spleten gaan. Natte handen zijn gevoeliger voor kou en kunnen daardoor dus ook makkelijker de bron van de kou vinden. Een andere optie is een vlam of kaars door het huis te laten gaan. De vlam zal door de tocht doen opvlammen.

Soorten tochtwering

Er zijn verschillende soorten tochtwering. Graag willen wij een aantal met u doornemen.
Schuimplastic tochtband.
Rubberen tochtband.
Tochtstrippen.
Dorpeltochtwering (geschikt voor onder de deur).
Deurstrip met flap.
Brievenbusklep
Sleutel wegdraaiklepje

Brievenbussen en sleutelgaten

Tocht komt niet alleen langs spleten in de deuren, muren en kozijnen. Tocht kan ook door uw brievenbus of sleutelgat komen. Bij een brievenbus kan het gemakkelijk voorkomen worden door een klep of borstelharen in de brievenbus te bevestigen. Voor sleutels zijn er speciale sleutelplaatjes met een wegdraaiklepje.

Contact?

Voor meer informatie en advies over welke vorm van tochtwering u het beste kunt gebruiken? Neem contact op met een klusjesman of doe het zelf winkel bij u in de buurt. Zij zullen u graag helpen met uw huis tegen de tocht te beschermen, zodat u een aangenamer gevoel in uw eigen huis kunt verkrijgen. Via de website Brenda.be komt u direct in contact met een klusjesman of klusjesdienst in de buurt.

Vloerisolatie en vloerverwarming

admin

Doordat vloerverwarming zeer interessante voordelen met zich mee brengt, kiest men steeds vaker voor het gebruik van vloerverwarming in hun huizen. Door vloerverwarming wordt er een aangenaam binnenklimaat gemaakt en krijgt u warme voeten als u er met blote voeten overheen loopt. Toch is het aan te raden om uw vloer eerst te isoleren, voor u vloerverwarming aanbrengt. Dit om te voorkomen dat warmte verloren gaat.

Vloer isolatie

Ondanks het feit dat warmte omhoog gaat, is het aan te raden om uw vloer te laten isoleren. Een ongeïsoleerde vloer zorgt voor warmteverlies en hierdoor kunt u nooit optimaal profiteren van uw vloerverwarming. Ook kan er koude lucht binnenkomen door een niet geïsoleerde vloer. Meestal wordt de vloer bij vloerverwarming geïsoleerd met PUR. PUR is veel sterker dan isolatieplaten en ook beter sluitend. Hierdoor maakt warmteverlies weinig tot geen kans. Heeft u behoefte aan advies? Wavlo is specialist in vloer- en kelderisolatie. Via de site van Wavlo komt u direct in contact met isolatiespecialisten uit de regio.

In welke vormen is vloerverwarming verkrijgbaar?

Zoals de naam al zegt, is vloerverwarming een verwarming dat onder uw vloer wordt ingebouwd. Er bestaan verschillende soorten verwarmingssystemen, die in drie soorten zijn te onderscheiden. Namelijk: matten (matten zijn voorzien van speciale bekabeling, waardoor ze rechtstreeks onder de vloer geplaatst kunnen worden en de vloer op korte afstand goed kunnen verwarmen), infrezen(buizen en slangen die onder cement in de vloer worden geplaatst), en als laatste de krimnetten

Voor- en nadelen vloerverwarming

Met vloerverwarming kunt u op na een aantal jaren een hoop geld besparen. Dit komt doordat warmte omhoog gaat en meteen door het hele huis (of de verwarmde kamer) verspreidt raakt. Bij een normale radiator duurt het langer voor uw huis is verwarmd. Vloerverwarming heeft dus minder energie nodig om uw woning te verwarmen. Ook heeft u meer ruimte in uw woning, zonder die grote radiatoren. Een nadeel aan vloerverwarming is dat het eerst een behoorlij grote investering is en er een kleine verbouwing nodig is om het aan te brengen. Echter, afhankelijk of u recht heeft op een subsidie heeft u deze investering binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend en kunt u beginnen met besparen. Een ander nadeel is dat u ruimte nodig heeft om de vloerverwarming te laten werken. Ongeveer 40% van uw vloeroppervlakte moet leeg gehouden worden. Daarnaast warmt uw huis wat langzamer op dan met gewone radiatoren.

Contact

Zoals u wel kunt zien, zijn er vele verschillende mogelijkheden voor vloerverwarming en isolatie. Hierdoor kan de keuze soms lastig worden. Heeft u hulp nodig voor het nemen van uw keuze? Voor advies en plaatsing kunt u terecht bij de isolatie en/of vloerenspecialist bij u in de buurt. Graag willen zij u helpen met uw project voor isolatie en vloerverwarming.

Zelf klussen en verbouwen?

admin

Wij Nederlanders klussen graag in ons huis, bouwmarkten zoals de Gamma en de Praxis trekken dagelijks veel bezoekers die op zoek zijn naar de meest uiteenlopende zaken ter ondersteuning van het verbouwen of klussen. De een laat verf mengen omdat de slaapkamer wel weer een nieuwe kleur kan gebruiken, de ander is op zoek naar een nieuwe boormachine omdat de oude zijn langste tijd toch echt wel heeft gehad, weer een ander is bezig met een nieuwe badkamer en is zich aan het oriënteren op de sanitair afdeling. Kortom, tijdens het klussen is de bouwmarkt een goede ondersteuning voor het aankopen van bouwmaterialen, het aanschaffen van gereedschappen of het krijgen van advies voor een specifieke klus.

Klussen in huis

In veel gevallen wordt eerst de binnenkant van de woning onderhanden genomen tijdens het klussen of verbouwen. De muren krijgen een nieuw behang of een andere kleur verf, het houtwerk wordt geschuurd en van een mooie, nieuwe laklaag voorzien. Of we leggen een mooie nieuwe parketvloer of laminaat in de woonkamer. Eigenlijk is er voor de echte doe het zelver altijd wel wat te klussen in huis. De cv-ketel is aan vervanging toe, die lekkende kraan moet worden gerepareerd, de gootsteen zit weer eens verstopt. Kortom, er is altijd wel wat te doen in huis.

Goed onderhoud voorkomt problemen

Het bijhouden en netjes houden van het huis kan overigens op den duur een hoop geld schelen. Zo kan het aardig in de papieren lopen als bijvoorbeeld een rotte vloer moet worden vervangen door een lekkage die maandenlang voortduurt. Af en toe de boel eens nalopen kan dus een hoop narigheid en kosten voorkomen. In sommige gevallen is het beter om een professioneel bedrijf langs te laten komen om een en ander te controleren. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoudscontract voor uw cv-ketel. Dan is het wel zo veilig om een vakman naar de cv-installatie te laten kijken.

Nieuw kozijn of dakkapel laten plaatsen?

Er zijn ook klussen die eigenlijk zelf niet uit te voeren zijn en waar je echt een professioneel bedrijf voor nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen of een dakkapel. Dat doe je niet even zelf, daar moet in veel gevallen een kraan aan te pas komen en vakkundig personeel om de boel te plaatsen. Het kozijn of de dakkapel moet helemaal waterdicht zijn en waterpas worden geplaatst, geen klusje om even op een zondagmiddag uit te voeren. Maar er valt daarnaast een hoop geld te besparen door veelvoorkomende klussen die vooral tijdrovend zijn, zelf uit te voeren.

Een houten trap op maat in uw huis: wat zijn de mogelijkheden?

admin

Houten trappen zijn een prachtige toevoeging aan uw huis. Het materiaal hout is eenvoudig op maat te maken, strak en veilig. Goede eigenschappen voor een mooie trap in uw huis dus! In dit artikel gaan wij de mogelijkheden bespreken voor een houten trap in uw huis.

Wat zijn de mogelijkheden in uw huis?
Trappen van hout kunnen in vrijwel elke situatie worden geplaatst. Of u nu een zoldertrap, S-trap of spiltrap heeft. Een goede specialist maakt houten trappen op maat en plaatst deze.

Soorten hout
Een houten trap kan van verschillende soorten hout worden gemaakt, dit is afhankelijk van uw smaak. Zo heeft u keuze uit vuren, essen, eiken, mahonie, grenen, esdoorn en nog tientallen soorten hout. Het is belangrijk om uw trapspecialist te vragen welke soorten hout meer onderhoud vragen en of zij kleur behouden. Dit is niet altijd het geval!

Leuningen
U heeft keuze uit honderden soorten leuningen, hierin zijn veel mogelijkheden met betrekking tot materiaal. Zo kunt onder kiezen uit houten of RVS leuningen. Het is raadzaam om een groot aantal leuningen te bekijken zodat u de juiste keuze maakt. Heeft u uiteindelijk een leuning uitgekozen? U kunt er ook voor kiezen om een monster mee te nemen naar huis om te kijken hoe het staat!

Veiligheid
Veiligheid is het belangrijkste aan een trap, ga daarom in zee met trapspecialisten die hier net zo over denken. Een trap moet sterk in elkaar zitten, dit betekent geen half losse treden of leuningen.

Een aantal tips:
– Bekijk goed de referenties van uw trappenspecialist
– Schets zelf de trap uit of vraag de specialist om een tekening met het beoogde eindresultaat
– Vraag na wat de eigenschappen van het hout zijn
– Veiligheid staat voorop, ook bij een trap! Zorg dus dat uw veiligheidseisen boven uw decoratieve eisen staan.
– Zorg bij plaatsing direct voor de leuningen, dit maakt uw trap meteen veiliger.
– Profiteer dit jaar nog van het verlaagde BTW tarief van trapspecialisten: geen 19% maar 6%!